In saptamana in care lucrarile la unicul proiect de infrastructura de greutate romanesc - celebra autostrada Bechtel - au fost oprite, dupa ce Inspectia de Stat in Constructii Bihor a aratat ca proiectul nu asigura calitatea corespunzatoare a lucrarilor si nu respecta normativele tehnice, Romania poate face bilantul de jumatate de an de integrare - zero din punct de vedere al infrastructurii.
In asteptarea banilor europeni, care nu vin fara proiecte si fara cofinantare locala, Timisul a reusit in ultimii ani sa se laude cu performante gen "2,5 kilometri de covor asfaltic pe an", comparabile cu cele ale unei primarii de comuna germana sau austriaca. Cat despre "Bechtelul" timisean - celebra sosea Timisoara - Lugoj, in reparatii de cinci ani, voci din administratia timiseana spun ca doar rezilierea tuturor contractelor ar mai putea aduce o schimbare in bine. Rapoarte de ras
Probabil ca functionarii care au intocmit ultimele rapoarte anuale ale Consiliului Judetean ar fi trebuit sa omita capitolul "Drumuri si poduri judetene", si nu pentru eventualii cititori romani, care s-au obisnuit cu performantele si finantarile "de exceptie" de care s-a bucurat Timisul in ultimii ani in domeniul infrastructurii, cat pentru eventualii cititori ai respectivului document din Uniunea Europeana. Astfel, in 2005, administratia timiseana si-a trecut in bilant, la "principalele sarcini fizice realizate", 51,1 kilometri de tratamente bituminoase. Aceasta este performanta de varf, pentru ca urmeaza in clasament, 8,7 kilometri de "reabilitari, pietruiri drumuri comunale", sase kilometri de "imbracaminti bituminoase usoare" si sase kilometri de "pietruiri drumuri de pamant". Cat despre covoare asfaltice, care reprezinta de fapt "apogeul" lucrarilor la drumuri si poduri judetene, fiind si cele mai scumpe, in 2005 Timisul si-a trecut in palmares... 2,5 kilometri.
Desi e gr