Un compus natural care este prezent în ceai, cacao, struguri şi afine ar putea duce la sporirea memoriei, susţin cercetătorii americani. Oamenii de ştiinţă de la Institutul Salk din California au descoperit că epicatecin-ul, care este o parte a grupului substanţelor chimice cunoscute sub denumirea de flavonoli, ar putea „încuraja schimbările structurale şi funcţionale din partea creierului implicat în învăţare şi memorare.
Cercetările au fost făcute pe şoareci de laborator. Efectele au fost mai bune în cazurile în care „participanţii” la studiu au făcut şi exerciţii fizice. Medicii vor continua studiul pe animale mai vârstnice şi, apoi, pe oameni. (L.S.)
Un compus natural care este prezent în ceai, cacao, struguri şi afine ar putea duce la sporirea memoriei, susţin cercetătorii americani. Oamenii de ştiinţă de la Institutul Salk din California au descoperit că epicatecin-ul, care este o parte a grupului substanţelor chimice cunoscute sub denumirea de flavonoli, ar putea „încuraja schimbările structurale şi funcţionale din partea creierului implicat în învăţare şi memorare.
Cercetările au fost făcute pe şoareci de laborator. Efectele au fost mai bune în cazurile în care „participanţii” la studiu au făcut şi exerciţii fizice. Medicii vor continua studiul pe animale mai vârstnice şi, apoi, pe oameni. (L.S.)