Biscuiţii analizaţi se adresează celor care suferă de diabet. Persoanele sănătoase pot consuma produsul cu moderaţie şi nu foarte frecvent.
Biscuiţii Dita cu chimen şi fără zahăr au următoarele ingrediente, după cum ne arată eticheta: "făină de grău, făină integrală, făină de soia, grăsime vegetală hidrogenată, chimen 3%, tărăţe de grău, agenţi de afănare (bicarbonat de amoniu E 503, bicarbonat de sodium E 500), sare, amulsificator (lecitină de soia E 322), conservant (metabisulfit de sodium E 223), aromă natural identică unt". Biscuiţii conţin gluten. Conform etichetei nutriţionale, produsul analizat are o valoare energetică de 403,99 kcal, 1688,68 kj şi proteine 12,32 g, carbohidraţi 67,01 g, grăsimi 9,63 g, fibre 3,07%.
Analiză. Produsul se adresează diabeticilor, dar este total interzis celiachicilor, din cauza conţinutului de gluten. Persoanele care vor consuma acest produs trebuie să fie atente la metabisulfitul de sodiu, pentru că doza zilnică admisă pentru acest aditiv este de 0,7 mg/kg corp. E 223 este intălnit in multe produse alimentare, de aceea doza poate fi depăşită destul de uşor pe parcursul unei zile. Acest aditiv impiedică vitaminele, in special vitamina B1, să se fixeze in organism, din cauza efectului său oxidant. De asemenea, cei sensibili la sulfiţi ar trebui să fie atenţi la cantitatea de produs consumat.
Trimiteţi etichetele la redacţie
Rubrica se adresează celor care doresc să afle ce conţin alimentele şi băuturile consumate zilnic şi efectele lor asupra sănătăţii. Cititorii işi pot exprima opiniile la numerele de telefon 021.318.20.37; 021.318.20.43 sau pe e-mail bundeconsum@jurnalul.ro. Dacă sunteţi interesat de caracteristicile unui produs, expediaţi pe adresa redacţiei (Piaţa Presei Libere numerele 1-3, corp D, Sector 1, Bucureşti) eticheta acestuia pentru a fi "analizată" de specialistul nostr