Nu se pot spune multe despre evoluţia bursei în ultima săptămână. Dintre cei 44 de emitenţi mai importanţi şi mai lichizi tranzacţionaţi la BVB pe care îi urmărim de regulă, în ultimele cinci şedinţe 27 au afişat creşteri, 11 au scăzut şi 6 s-au menţinut la acelaşi nivel. Creşteri mai semnificative, de peste 10%, au avut companiile mai mici, gen Artrom şi Kandia – Excelent. Între titlurile blue-chip, singurul cu o apreciere de peste 5% a fost SIF3 Transilvania.
Nu se pot spune multe despre evoluţia bursei în ultima săptămână. Dintre cei 44 de emitenţi mai importanţi şi mai lichizi tranzacţionaţi la BVB pe care îi urmărim de regulă, în ultimele cinci şedinţe 27 au afişat creşteri, 11 au scăzut şi 6 s-au menţinut la acelaşi nivel. Creşteri mai semnificative, de peste 10%, au avut companiile mai mici, gen Artrom şi Kandia – Excelent. Între titlurile blue-chip, singurul cu o apreciere de peste 5% a fost SIF3 Transilvania. Evoluţia bursei în această perioadă este uşor pozitivă, determinată într-o mai mare măsură de companiile cu capitalizare mică şi medie decât de cele mari şi foarte mari. Pieţele externe au fost destul de agitate şi starea de nelinişte s-a transmis şi către BVB. Cum însă pe segmentul „mid-cap“ şi „small-cap“ investitorii străini nu sunt atât de activi ca pe companiile blue-chip, aici efectul acestor nelinişti nu a fost aproape deloc resimţit.
Pe portofoliul Capital nu au mai fost efectuate tranzacţii, însă am calculat şi reflectat în statisticile prezentate efectul dividendelor plătite de către companiile deţinute şi al majorărilor de capital pe care acestea le-au iniţiat şi pentru care a trecut data de înregistrare. Mai concret, în cazul BRD, TEL, SIF2, ALU şi SIF5 este vorba despre dividende, iar în situaţia BIO şi SIF3, despre acţiuni gratuite.