Activitatea lui Hanz-Hermann Bruner în fruntea Oficiului European Antifraudă este pusă sub semnul întrebării de un eurodeputat. Directorul Oficiului European Antifraudă (OLAF),
Activitatea lui Hanz-Hermann Bruner în fruntea Oficiului European Antifraudă este pusă sub semnul întrebării de un eurodeputat.
Directorul Oficiului European Antifraudă (OLAF), Franz-Hermann Bruner, va fi audiat, pe 16 iulie, de comisia de control bugetar a Parlamentului European în urma acuzaţiilor de conflict de interese şi nereguli înregistrate în modul în care a acţionat.
Bruner va fi nevoit să explice de ce toţi candidaţii pentru funcţia de director de investigaţii au fost evaluaţi de o comisie din care a făcut parte şi un funcţionar care era vizat în acel moment de o anchetă a OLAF.
Paul van Buitenen, un eurodeputat olandez, susţine că un angajat al OLAF, care a candidat pentru respectivul post, a încercat să împiedice adoptarea unor măsuri disciplinare împotriva oficialului anchetat, dezvăluie "Financial Times".
Europarlamentarul a precizat că investigaţiile demarate de OLAF sunt influenţate de presiunile exercitate de diferiţi procurori din statele comunitare. Directorul OLAF se va confrunta cu eurodeputatul olandez care a atras anterior atenţia şi asupra nepotismului şi altor neregului din cadrul Comisiei Europene, acuzaţii care au dus la demisia Comisiei Europene condusă de Jacques Santer în 1999.
"Există probleme la nivelul Oficiului European Antifraudă", a subliniat Buitenen. "Reformele în cadrul OLAF, recomandate de o comisie de experţi în 1999, după demisia Comisiei, nu au fost implementate", a adăugat acesta. Oficiul a mai fost criticat şi pentru reacţia lentă faţă de presupusele fraude comise în cadrul Eurostat, oficiul european de statistică, şi pentru rolul său în percheziţiile operate de poliţia belgiană la biroul unui jurnalist