Roşii, sparanghel, dovlecei şi castraveţi -dintotdeauna legumele au fost protagonistele anotimpului cald şi au fost mereu asociate cu frumuseţea.
Nu vă gândiţi la legumele pe care să le puneţi în farfurie atunci când preparaţi o salată, ci gândiţi-vă la tratamentele cosmetice care oferă pielii prospeţime, vigoare şi relaxare. Pentru a obţine cele mai bune rezultate atunci când vine vorba despre masaje, împachetări şi măşti, produsele folosite trebuie combinate în aşa fel încât să se obţină un adevărat „platou“ de săruri minerale, apă, vitamine şi fibre pentru ca rezultatul să fie o piele luminoasă şi catifelată.
Toţi ştiu, spre exemplu, că roşia, leguma cea mai folosită la salatele estivale, este una dintre cele mai bune prietene ale tenului, având un conţinut bogat de vitamina C. Este mai puţin cunoscut însă faptul că roşiile conţin o cantitate mare de antioxidanţi, care sunt un adevărat elixir al tinereţii şi care fac să devină mai intens şi mai durabil bronzul. Sucul proaspăt de roşii amestecat cu ulei de măsline, rădăcini şi frunze de nalbă poate fi folosit pentru împachetări şi masaje ce contribuie la combaterea radicalilor liberi şi protejează culoarea aurie a bronzului. Pentru faţă, pot fi preparate o serie de măşti tonifiante cu efect de lifting, în care roşiile sunt amestecate cu kiwi.
Altă legumă ce face miracole pentru frumuseţea doamnelor este sparanghelul. Sărac în grăsimi, însă bogat în fibre, vitamine, minerale şi acid folic, sparanghelul contribuie în primul rând la reglarea funcţiilor gastrice, iar sub formă de decoct are un efect drenant şi anticelulitic. Sparanghelul se foloseşte în tratamentele estetice pentru procedeele de exfoliere, pentru masaje drenante sau tratamente antiîmbătrânire.
Castraveţii au un efect hidratant şi antiinflamator
Şi castraveţii au un rol important atunci când vine vorba