Conducerea Spitalului de Urgenţă Craiova ar putea să aprobe transferul unor pacienţi pentru a putea fi îngrijiţi la alte spitale din ţară, din cauza crizei de medicamente şi materiale sanitare cu care se confruntă de câteva zile această unitate.
Clinicile celui mai mare spital din Oltenia nu mai au medicamente, feşe, perfuzii, anestezice, leucoplast, mănuşi chirurgicale, dezinfectanţi şi nici fişe medicale. Cele mai afectate de aceste probleme sunt Terapia Intensivă şi Clinica de Ortopedie, unde rudele pacienţilor au ajuns principalii furnizori de bandaje, medicamente şi perfuzii.
În Clinica de ortopedie, situaţia este atât de gravă încât rudele celor internaţi trebuie să aprovizioneze şi blocul operator, cu toate cele necesare pentru desfăşurarea operaţiei. Petria Filigeanu, de 72 de ani, din comuna doljeană Melineşti, a fost operată zilele trecute. Pentru ca intervenţia chirurgicală să poată avea loc, fiica bătrânei a trebuit să furnizeze medicilor de la ortopedie feşe, mănuşi chirurgicale, glucoză pentru perfuzii şi tot ceea ce mai este necesar în sala de operaţie şi după operaţie. „Este un dezastru. Am cumpărat tot ce trebuie pentru operaţie. Medicii sunt de treabă, îşi fac datoria, dar nu au cu ce să lucreze“, a spus Gheorghiţa Lungan, fiica bătrânei.
Alexandru Mârzescu, de 71 de ani, din comuna Sadova, este alt pacient de la ortopedie pentru care rudele a trebuit să facă mari sacrificii financiare pentru procurarea materialelor sanitare şi a medicamentelor. „Tatăl meu nu merită aşa ceva. Cu pensia şi ajutorul social câştigă abia 900.000 de lei. Păi nici nu-i ajungea toată pensia ca să-şi cumpere tot ce i-au trecut pe reţetă: perfuzii, mănuşi sterilizate, pansamente ca să-i bandajeze piciorul şi multe altele. Nu se poate, trebuie redresate lucrurile, altfel o să moară oamenii în spital, iar doctorii nu vor putea decât să se uite la ei“, a s