Peste 1000 de prahoveni s-au calcat ieri in picioare sa intre sa se roage la statuia Mariei din Fatima, sosita, pentru o zi, la Biserica Catolica din Ploiesti. Cei mai multi erau, insa, ortodocsi, dar speranta ca Maria le va implini dorintele i-a determinat sa uite, pentru o clipa, de religia lor.
Coada s-a format inca inainte de a se lumina de ziua, si, in jurul orei 11.00 ajunsese deja la intersectie. Batrani, tineri si copii au indurat teperaturile extrem de ridicate numai pentru a putea atinge, pentru cateva clipe, statuia Mariei. Unora dintre enoriasi li s-a facut rau, in ciuda faptului ca stationau la umbra, ei fiind repusi pe picioare de celilalti colegi de asteptare.
Fortele de ordine (jandarmi, politisti comunitari si politisti de la Rutiera) au facut fata cu greu numarului mare de credinciosi care incercau sa-si depaseasca randul, „acoperiti” de varsta sau un copil care nu mai avea rabdare sa astepte. Nimeni a avut, insa, succes de cauza, portile Bisericii ramanand ferecate. Statuia a parasit Ploiestiul astazi la ora 6.00.
Exemplarul original a fost sculptat in 1947, dupa descrierea facuta de unuia dintre copiii care spun ca au vazut-o pe Fecioara Maria in 1917, la Fatima, Portugalia. Pentru a raspandi mesajul de la Fatima, Statuia Fecioarei Maria a calatorit in peste 100 de tari din lume, inclusiv in Rusia si China.
Se spune ca pe 13 mai 1917, trei copii din satul portughez Fatima au devenit eroii unei intamplari extraordinare. Lucia, de zece ani, si cei doi veri ai ei, Franco si Jacinto, de noua si sapte ani, se jucau pe un deal si, pentru a se adaposti de arsita, si-au facut o coliba mica din crengi si frunze. Deodata au vazut toti trei un fulger. Si-au adunat repede oile si au pornit spre sat.
Ajunsi langa un stejar, cerul a fost luminat de inca un fulger. Au privit in sus si au vazut o femeie imbra