O doză zilnică de ulei din ficat de cod poate ajuta la reducerea riscului de a suferi de depresie, se arată într-un nou studiu. Cercetătorii norvegieni au monitorizat aproape 22.000 de persoane cu vârste între 40-49 de ani şi 70-79 de ani pe o perioadă de doi ani, comparând simptomele depresive ale celor care au consumat respectivul ulei şi în rândul populaţiei generale.
Ţinând cont de alţi factori care ar putea duce la depresie, oamenii de ştiinţă norvegieni au descoperit că simptomele depresive au fost reduse cu 30% în cazul celor care au consumat ulei din ficat de cod. Medicii norvegieni sunt de părere că posibilul efect protectiv ar putea fi legat de conţinutul de acizi graşi omega-3 din peşte. Omega 3 se mai găseşte în păstrăv, somon şi macrou, dar şi în nuci, seminţe de in etc. (L.S.)
O doză zilnică de ulei din ficat de cod poate ajuta la reducerea riscului de a suferi de depresie, se arată într-un nou studiu. Cercetătorii norvegieni au monitorizat aproape 22.000 de persoane cu vârste între 40-49 de ani şi 70-79 de ani pe o perioadă de doi ani, comparând simptomele depresive ale celor care au consumat respectivul ulei şi în rândul populaţiei generale.
Ţinând cont de alţi factori care ar putea duce la depresie, oamenii de ştiinţă norvegieni au descoperit că simptomele depresive au fost reduse cu 30% în cazul celor care au consumat ulei din ficat de cod. Medicii norvegieni sunt de părere că posibilul efect protectiv ar putea fi legat de conţinutul de acizi graşi omega-3 din peşte. Omega 3 se mai găseşte în păstrăv, somon şi macrou, dar şi în nuci, seminţe de in etc. (L.S.)