Prin comparatie cu 2005, anul trecut s-au produs modificari in structura pe sortimente a productiei totale de carne din Romania. Astfel, a crescut ponderea carnii de porcine (·4%) si a scazut ponderea sortimentelor de bovine (-2,7 puncte procentuale), de pasare (-0,8%), de ovine si caprine (-0,4 puncte procentuale).
„Cresterea ponderii carnii de porc a fost influentata de o supraproductie la nivel mondial, ceea ce a determinat si la noi scaderea preturilor pentru aceste produse”, explica Alex Jurconi, vicepresedintele Asociatiei Romane a Carnii.
„Cu siguranta, gripa aviara nu a influentat decat intr-o mica masura cresterea consumului de carne de porc”, ne-a mai spus Jurconi. Potrivit acestuia, tendinta va continua sa se mentina si in acest an, intrucat carnea de porc va continua sa se mentina la preturi scazute.
Integral in EvZ
Prin comparatie cu 2005, anul trecut s-au produs modificari in structura pe sortimente a productiei totale de carne din Romania. Astfel, a crescut ponderea carnii de porcine (·4%) si a scazut ponderea sortimentelor de bovine (-2,7 puncte procentuale), de pasare (-0,8%), de ovine si caprine (-0,4 puncte procentuale).
„Cresterea ponderii carnii de porc a fost influentata de o supraproductie la nivel mondial, ceea ce a determinat si la noi scaderea preturilor pentru aceste produse”, explica Alex Jurconi, vicepresedintele Asociatiei Romane a Carnii.
„Cu siguranta, gripa aviara nu a influentat decat intr-o mica masura cresterea consumului de carne de porc”, ne-a mai spus Jurconi. Potrivit acestuia, tendinta va continua sa se mentina si in acest an, intrucat carnea de porc va continua sa se mentina la preturi scazute.
Integral in EvZ