Însetaţi şi înfometaţi, sute de lucrători sezonieri români trudesc zi-lumină în agricultura germană, pe sume derizorii, locuind în barăci fără apă şi grup sanitar, plasate chiar la Însetaţi şi înfometaţi, sute de lucrători sezonieri români trudesc zi-lumină în agricultura germană, pe sume derizorii, locuind în barăci fără apă şi grup sanitar, plasate chiar la "locul de muncă" Cazurile de exploatare a conaţionalilor în ţara lui Schiller devin mai numeroase pe zi ce trece. De cele mai multe ori, angajatorii nu respectă suma prevăzută ca salariu în contractele de muncă, nu le asigură condiţiile minime de igienă şi cazare, impunându-le totodată un program de lucru aidoma celui din lagărele celui de-al treilea Reich. Acum câteva zile, inspectorii de muncă germani din Augsburg, însoţiţi de poliţia de frontieră, au descins într-un sătuc bavarez, în care au descoperit 118 culegători de căpşuni veniţi din România, care trăiau în condiţii inumane. În plus, din cauza ţepei pe care le-a dat-o patronul, practic, ei ajunseseră să mănânce din mila locuitorilor satului Oberndorf din apropierea plantaţiei, relatează cotidianul local, "Augsburger Allgemeine". Salariul real primit de români de la angajatorul german era mult sub limita de subzistenţă. Ei erau cazaţi în containere, chiar lângă câmp, fără condiţii minime de igienă - apă şi grup sanitar. Suprafaţa unei încăperi era de doar nouă metri pătraţi, în care trebuia să se înghesuie câte patru persoane. Pe lângă aceste lipsuri, nu li se asiguraseră nici frigidere, şi nici pubele. Salariul, cu mult sub promisiuni Promisiunea angajatorului - care era şi proprietarul plantaţiei de căpşuni - a fost o remuneraţie de cinci euro pe oră. Dar lucrătorii români au primit doar 1,2 euro, restul fiindu-le reţinuţi pe post de cheltuieli de... masă şi cazare. În condiţiile date, în disperarea lor, mai mult de jumătate dintre românii de acolo