CE BEM, CE MĂNCĂM
Despre multe dintre produsele de pe piaţă se spune că au in compoziţie substanţe care ne ajută să ne păstrăm sănătatea. Mai mult nu aflăm, fiind necesară consultarea specialiştilor pentru detalii suplimentare.
CE BEM, CE MĂNCĂM
Despre multe dintre produsele de pe piaţă se spune că au in compoziţie substanţe care ne ajută să ne păstrăm sănătatea. Mai mult nu aflăm, fiind necesară consultarea specialiştilor pentru detalii suplimentare.
De pe eticheta Iaurtului bifidus, iaurt probiotic Prod Lacta, aflăm că are in compoziţie următoarele ingrediente: "lapte de vacă pasteurizat la temperatură inaltă, lapte de vacă degresat, culturi lactice selecţionate. Streptoccocus Thermophilus, Lactobaccillus Bulgaricus, Bifidobacterium bifidum, Lactobaccillus Acidophilus".
Dacă informaţiile din prima parte a etichetei sunt pe inţelesul tuturor, pentru a afla ce efect au acele culturi lactice am apelat la profesorul doctor Gheorghe Mencinicopschi pentru explicaţii.
Bacteriile Bifidus sunt primele microorganisme benefice care colonizează tubul digestiv al nou-născutului. Se regăseşte in meconiu. Datorită activităţii acestor microorganisme probiotice, microflora intestinală este benefică, promovănd o stare de sănătate durabilă. Aceste microorganisme sunt antagoniste microorganismelor dăunătoare din microflora de putrefacţie din colon care iniţiază procese proliferative (cancere). Bacteriile de genul Bifidus au un efect de stimulare a sistemului imunitar mărind rezistenţa la boli. Bifidobacteriile conlucrează cu lacto-bacteriile accentuănd efectul benefic al produselor lactate care conţin aceste microorganisme in stare activă, vie, spre deosebire de produsele care au fost ulterior tratate termic (pasteurizate, sterilizate).
CONCLUZII. Producătorul oferă consumatorilor şi informaţii legate de valori