UP TOWN. Democratii la negocieri aprinse, bune de stins cu un sprit SELECT. Gata, au pus lucrurile la punct... PESCARUS. Gusa: "Iesiti, baieti, terenul e liber!" DIESEL. Orban si amicii liberali sau "cine se aseamana, se afuma" Expansiune. In ultimii doi ani, fenomenul politicii de carciuma e tot mai strans legat de cel al politicii in carciuma. Pe undeva, e si firesc sa fie asa, cand o mare parte a liderilor actuali, cu Basescu si Becali in frunte, sunt cunoscuti drept niste cheflii notorii. Tot mai multe grupari politice au capatat, astfel, obiceiul sa puna tara la cale in localuri, cu lautari, fripturi la gratar si pahare de sprit
Bogdan Tiberiu Iacob
In primii ani de dupa Revolutie, discutiile de taina aveau loc in spatii ferecate, departe de ochii publicului, in case de protocol ale RAPPS, precum Vilele Lac, Scrovistea ori Casa Dante. Reminiscente ale secretomaniei tipic comuniste. Mai apoi, PDSR si-a facut un obicei din a pune tara la cale in Palatul Elisabeta.
Atat de mult si-a asociat imaginea cu locul respectiv incat, in 1996, dupa venirea la putere, taranistii i-au bagat in anchete penale pe sefii palatului, considerati oameni ai fostei puteri, contabilul-sef dandu-si, efectiv, duhul, de inima rea, in urma amenintarilor primite. Pe vremea lui Emil si a CDR se discuta la restaurante precum La premiera, care apartinea unui om al lui Radu Vasile, ori la Picollo Mondo. Vadim Tudor, mare amator de ficat de gasca, a fost primul care a pus pe harta politica localul Select, acolo unde si-ar fi tocat o buna parte din avere, daca e sa il credem pe Ilie Merce, mai apoi acesta fiind frecventat si de pesedisti precum Viorel Hrebenciuc, dar mai ales de lideri democrati ai momentului actual. O parte a peremistilor prefera, insa, Casa Doina, unde s-a pus la cale, odata, si un puci anti-Vadim, ca si Casa gorjeana, apartinand chiar unui peremist si av