Amestecurile pentru mastile de vara, fiind utilizate fructele si legumele proaspete, au meritul de a curata, limpezi si tonifia pielea, ajutind-o sa devina mai rezistenta la actiunea razelor soarelui. Aceste masti se bazeaza pe doua feluri de ingrediente: solide si lichide. Ingredientele solide pot fi diverse de la flori de fin, migdale rase, tarite, drojdie de bere si pina la diverse tipuri de argila sau pulpe de fructe si legume. Ingredientele lichide sint de tipul sucurilor proaspete de fructe sau legume, infuziilor de musetel si/sau coada-soricelului, de rozmarin, de menta si de urzica, albusul de ou batut spuma, laptele prins, sucul de lamiie sau portocale, galbenul de ou, mierea, smintina. Cum se prepara mastile verii De obicei mastile se prepara utilizind vase de ceramica, sticla sau lemn. Din 2-3 linguri de ingredient solid se amesteca pina se obtine o pasta moale cu ingredientul lichid care convine tipului de ten. Fata, gitul si decolteul se supun unei bai cu aburi de musetel pentru a deschide bine porii apoi se curata cu un tampon cosmetic. Masca se intinde apoi pe fata, fara a uita zona gitului si a decolteului. Si, nu uitati ca trebuie evitata zona gurii si ochii. Lasati masca sa se usuce timp de 25-30 de minute, apoi poate fi indepartata cu ajutorul unei comprese muiate in apa de izvor calduta sau in infuzie de musetel. Scapati de riduri cu ajutorul caiselor Fructele si legumele daca sint folosite proaspete, prin aportul lor de vitamine si oligoelemente, au proprietaea de a intretine pielea. Iar tenul este important pentru ca ne reprezinta in fiecare clipa. Pentru a preveni ridurile, si ca un excelent tonifiant al pielii snit caisele. Continutul bogat de vitamina A dar si B, C si PP, zaharuri, saruri minerale si oligoelemente fac din acest fruct un aliment energetic foarte nutritiv. Astfel, 100 g miez de caise proaspat asigura 45% din ratia zilnica de vi