Privatizarea Electrica Muntenia Sud s-a facut fara respectarea legii privind serviciul de iluminat public, a declarat presedintele organizatiei judetene Galati a Partidului Democrat, citat de NewsIn. Acesta sustine si publicarea contractului de privatizare al companiei invocand incalcari ale Legii 230 din 2006 si ale Legii 51 privind serviciile publice. Potrivit lui Toader, inainte de semnarea contractului de privatizare a Electrica Muntenia Sud, o parte din infrastructura electrica trebuia transferata administratiilor locale din regiunea deservita de societate, conform legii, si nu inclusa in pachetul de active. Liderul democrat sustine ca, in urma discutiilor purtate cu primarii din Muntenia, a ajuns la concluzia ca acest transfer nu s-a realizat si apreciaza ca, in viitor, statul va fi nevoit sa rascumpere ceea ce i se cuvenea de drept. "Nu s-a facut acest transfer pana in prezent si nu stiu daca se face de acum incolo. Solicit in mod expres sa se revina la lege sau eventual, inainte de a se face transferul pasivelor si activelor, de la societatea care a apartinut statului la ENEL, sa fie exclus din acest transfer iluminatul public din orasele si comunele ce apartin de Muntenia Sud.
Altfel, intram in conflict cu legea. Deci le-am dat si apoi le rascumparam", a declarat oficialul PD. Pentru a clarifica situatia transferurilor de infrastructura catre unitatile administrativ-teritoriale, liderul PD Galati a cerut autoritatilor sa faca public contractul de vanzare-cumparare a Electrica Muntenia Sud.
"Ne intereseaza daca infrastructura a fost transferata la administratia locala. Bineinteles ca eu stiu ca nu", a spus Toader.
Fostul secretar de stat pe probleme de administratie locala din Cabinetul Tariceanu I a apreciat ca daca ar mai fi fost la guvernare, in mod cert nu se semna un asemenea contract pana cand nu erau transferate la administratiile l