(Raspuns pentru Korony Istvan - Alba-Iulia, F. As nr. 721)
Intelegand din cele relatate de dvs. ca o buna perioada de timp starea baiatului a ramas favorabil stabila, consider ca se impune completarea tratamentului alopat (obligatoriu) cu unul de tip naturist, usor de administrat, compus din:
bai generale cu infuzie de rostopasca - 1-2 bai saptamanale, cu durata de 30-45 de minute.
ceai medicinal cu rol adjuvant compus din: 30 g virnant, 20 g flori de musetel, 30 g frunze de roinita, 20 g radacina de valeriana. Se fierb 3 lingurite de amestec cu 3 cani de apa, timp de 5-10 minute. Se beau in cursul zilei 3 cesti de ceai cald.
macerat de vasc (la rece) - 2-3 lingurite pulbere de vasc se pun in 500 ml apa plata sau de izvor. Se lasa la macerat de seara pana dimineata, intr-un vas de sticla bine acoperit. Maceratul se administreaza pe parcursul zilei in 2-3 reprize (2-3 cani).
se ia o crenguta de salcie si una de plopusor, se ard, iar scrumul se amesteca cu lapte proaspat. Proportia este de o lingura scrum la un pahar de lapte. Se beau 3 linguri din acest continut de trei ori pe zi, pe durata a 12-14 zile. Se face apoi o pauza de 2 saptamani, reluandu-se la nevoie.
bolnavul de epilepsie trebuie sa duca o viata linistita, fara eforturi prea mari, surmenaje si stres. Regimul alimentar trebuie sa fie preponderent vegetarian, fiind excluse in totalitate condimentele si alcoolul.
Foarte eficiente in tratamentul epilepsiei se dovedesc a fi: spalarea generala a corpului cu apa rece si otet, timp de 21-30 zile, mersul descult prin iarba cu roua, mersul prin apa rece pana la genunchi (se poate si in cada de baie), timp de 3-5 minute, de 4-5 ori pe zi, timp de 21-30 de zile consecutive.
Plante si uleiuri esentiale: scanteiuta, pelinarita, ciumarea, spanz, uleiuri volatile de busuioc, rozmarin, cimbrisor.