Cele 33 de miliarde de euro care au ca destinatie Romania din partea UE incita spiritele investitorilor, europeni si ei. Italienii si francezii si-au anuntat interesul pentru productiile bio si, mai ales, pentru turism.
Italienii prospecteaza Romania
Primii care au tintit turismul si productia de fructe de padure, lapte si ciuperci au fost italienii. In cursul saptaminii trecute, la Bucuresti, firme din toata tara, inclusiv citeva clujene, s-au intilnit cu reprezentantii oficiali ai regiunii Abruzzo din Italia, sub patronajul Departamentului Economic al Ambasadei Italiei la Bucuresti.
Clujenii, in general importatori si distribuitori de produse italiene, cautau solutii si produse noi pentru a le introduce pe piata clujeana.
Legaturile Clujului cu aceasta regiune sint mai vechi, dar de aceasta data, in urmatoarele 2 luni, managerii italieni vor prospecta Romania, inclusiv Clujul, pentru a-si stabili noile zone de investitii, mai ales in productia de bunuri alimentare in forma primara si in turism. „Avem legaturi destul de bine consolidate cu Transilvania de Nord-Vest, cu Clujul indeosebi dupa Timisoara.
Pentru ca productia de alimente specifice zonei noastre nu putea tine pasul in realizarea materiei prime, am fost nevoiti sa importam produse naturale. Si am importat din aceasta regiune lapte, fructe de padure si ciuperci“, a spus Marco Verticelli, reprezentant al Regiunii Abruzzo din Italia.
El a mentionat ca oamenii de afaceri italieni din Abruzzo se orienteaza spre gasirea de terenuri care sa le permita productia de leguminoase in sistem bio si vor sa faca acest lucru in Romania. Mai mult, tintesc si turismul romanesc.
In acest sens, de la inceputul lunii septembrie, regiunea italiana va avea deschis in Bucuresti un punct de reprezentare, unde firmele italiene isi vor expune produsele, vin