Atenţie mare la produsele fast-food cumpărate din oraş, acesta este avertismentul lansat, pentru această vară, de medicii craioveni. Fie că este vorba de sandvişuri, hamburgeri sau shaorma, trebuie să fiţi atenţi la aspectul şi mirosul pe care le au. În cazul în care vi se pare ceva suspect, specialiştii recomandă ca produsul să fie trimis Oficiului Judeţean pentru Protecţia Consumatorului (OJPC) Dolj sau Inspecţiei Sanitare de Stat, însoţit de o reclamaţie. Inspectorii vor face analizele necesare pentru a constata dacă este vorba de un produs alterat, în caz pozitiv, vinovatul urmând să fie tras la răspundere şi sancţionat conform legii.
Ultimul caz de acest gen este al unor craioveni, mari amatori de produse fast-food, care au comandat o shaorma la una dintre unităţile de profil din centrul Băniei. Aceştia au povestit că, după ce au aşteptat mai bine de o jumătate de oră să le vină comanda, s-au trezit că toate cele trei porţii miroseau oribil.
Fără să mai stea pe gânduri, craiovenii au apelat la Inspecţia Sanitară de Stat, unde au dus probe din carnea care se afla în shaorma. Răspunsul pe care l-au primit, după câteva zile, nu i-a surprins deloc, bănuielile fiindu-le confirmate.
„În adresa care ne-a fost trimisă scria, printre altele, că au fost descoperite deficienţe atât în circuitul funcţional al unităţii, cât şi la întreţinerea curăţeniei, manipularea şi prepararea produselor. În ceea ce priveşte carnea, aceasta prezenta semne organoleptice de alterare. Deci era stricată, aşa cum am crezut noi“, a spus C.M.
Şeful Inspecţiei Sanitare de Stat, doctor Marian Voinescu, a confirmat că au fost identificate nereguli la fast-food-ul Speed Food fiind sistată activitatea şi aplicată o sancţiune.
„Le-am dat o perioadă în care să-şi remedieze deficienţele. După expirare, vom merge din nou în control, să vedem dacă
s-au conformat“, a decla