Proprietarii vor beneficia de servicii de administrare si intretinere non-stop, iar securitatea va fi garantata de alarme si echipamente video de ultima generatie
Piata ansamblurilor rezidentiale din zona litoralului romanesc a luat-o pe urmele vecinilor bulgari. La inceputul acestei veri, companiile specializate in dezvoltari imobiliare au ?lansat la apa", in Constanta, cel putin 1.000 de locuinte ce vor fi vandute in cadrul unor ansambluri rezidentiale in Navodari, Mamaia, Constanta, Eforie Nord sau Costinesti.
Este vorba despre cel putin 15 proiecte imobiliare noi, care au atras investitii de peste 35 milioane euro.
In general, oferta de locuinte noi din zona litoralului este dominata de micii investitori care construiesc imobile cu regim de inaltime mica, cu maximum 10-15 locuinte. Raportandu-ne la volumul actual de investitii in piata rezidentiala de pe litoral, ansamblurile cu 100 si mai multe locuinte ne par cu adevarat mari, dar sunt totusi putine.
E drept ca litoralul nu a fost lipsit pana in prezent de proiecte intinse, insa majoritatea acestora (de exemplu, Boreal sau Tomis Plus) prezinta dezavantajul ca, desi se afla in zona litoralului, nu ofera ceea ce se cauta cel mai mult - locuinte cu vedere la mare.
Unul dintre primii dezvoltatori de pe litoral, Impact SA Bucuresti, va realiza langa ansamblul Boreal, la 3,5 kilometri de plaja si mai putin de un kilometru de Constanta, un ansamblu nou, Zenit, care va cuprinde 653 de unitati locative, dintre care 125 vile si restul (528) apartamente.
Un cartier comparabil ca dimensiune este si cel dezvoltat de Sunrise Investment in localitatea Cumpanu, pe malul Canalului Dunare-Marea Neagra, la 4 km de Constanta. Ansamblul reprezinta o investitie de 50 milioane euro si va fi alcatuit din 400 de case. Ofera sapte modele de vile, cu suprafete constru