Producatorii de branza din judetul Sibiu mai primesc o pasuire la vanzarea in tara a produselor lor. Cel putin la nivel teoretic, dupa ce Virgil Eftimie, director in ANSVSA a anuntat miercuri ca vor trebui sa se inregistreze ca producatori pana in 2008. Reprezentantii Directiei Sanitar - Veterinare Sibiu sunt insa sceptici.
Taranii mai pot vinde carne, lapte, branzeturi, oua, peste si alte produse in pietele din intreaga tara fara sa fie inregistrati la Autoritatea Veterinara doar pana la 1 ianuarie 2008, dupa aceasta data fiind obligata sa se inscrie la ANSVSA si sa respecte un ghid de reguli de igiena si etichetare.
Initial termenul limita pentru inregistrare era 18 ianuarie, el fiind amanat apoi pana la 18 iulie.
Virgil Eftimie, director in Autoritatea Nationala Sanitara Veterinara si pentru Siguranta Alimentelor (ANSVSA) a declarat la sfarsitul saptamanii trecute in presa centrala ca aplicarea ordinului care stabilea ca toti micii producatori trebuie sa fie inregistrati la directiile judetene sanitare veterinare, iar vanzarile lor sunt limitate la zona judetului va fi amanata pana la 1 ianuarie 2008,
cand vor fi aduse si unele modificari. Reprezentantii Directiei Sanitar-Veterinare si pentru Siguranta Alimentelor Sibiu sunt insa sceptici si spun ca deocamdata totul este doar la nivelul unor discutii si ca producatorii ar trebui sa se inregistreze in continuare, la fel cum au facut-o si pana acum. “Nu a aparut inca niciun act normativ. Sunt numai discutii pe aceasta tema.
Inregistrarea se face in continuare si orice activitate de productie se face numai cu inregistrare”, ne-a declarat Ioan Pentea, purtatorul de cuvant al DSV Sibiu. De fapt, producatorii din Sibiu chiar nu au asteptat pasuiri si au fost prompti in a-si inregistra activitatea.
Pana ieri erau deja 1234 de unitati inregistrate, dintre c