Ingrediente pentru patru porţii: 250 g orez cu bobul lung, 2 ardei graşi (pentru culoare, alegeţi unul roşu şi unul galben sau verde), 250 g telemea, 4-5 căţei de usturoi, 300 g iaurt, 250 g brânză dulce de vacă, o legătură de mărar, sare, piper, un fir de ceapă verde.
Mod de preparare:
Punem orezul la fiert, acoperit, şi amestecăm des, timp de 10-15 minute sau până când este fiert (în funcţie de tipul de orez, timpul de fierbere este diferit). După aceea, îl punem într-o strecurătoare şi îl clătim cu apă rece.
Tăiem ardeii şi telemeaua cubuleţe şi le amestecăm. Separat, amestecăm usturoiul pisat cu iaurtul şi cu brânza de vaci fărâmiţată cu furculiţa, iar peste acestea adăugăm mărarul tocat şi piperul şi potrivim de sare. Într-un vas suficient de mare, amestecăm toate ingredientele: ardeii, telemeaua, orezul fiert, iaurtul cu brânză şi mărarul şi le potrivim de sare şi piper.
Ornăm salata cu ceapă verde tăiată rondele. Salata de orez cu brânză şi iaurt este o reţetă consistentă, potrivită pentru cină sau un prânz uşor şi dietetic.
Timp de preparare: 30 de minute
Dificultate: medie. Ingrediente pentru patru porţii: 250 g orez cu bobul lung, 2 ardei graşi (pentru culoare, alegeţi unul roşu şi unul galben sau verde), 250 g telemea, 4-5 căţei de usturoi, 300 g iaurt, 250 g brânză dulce de vacă, o legătură de mărar, sare, piper, un fir de ceapă verde.
Mod de preparare:
Punem orezul la fiert, acoperit, şi amestecăm des, timp de 10-15 minute sau până când este fiert (în funcţie de tipul de orez, timpul de fierbere este diferit). După aceea, îl punem într-o strecurătoare şi îl clătim cu apă rece.
Tăiem ardeii şi telemeaua cubuleţe şi le amestecăm. Separat, amestecăm usturoiul pisat cu iaurtul şi cu brânza de vaci fărâmiţată cu furculiţa, iar peste acestea adăugăm mărarul tocat şi piperul şi potrivim de sare. Într-un v