Apartamentele de la ultimele etaje ale blocurilor, mijloacele de transport în comun şi fast-foodurile sunt iadul pe pământ zilele acestea pentru bucureşteni Te sufoci, transpiri de simţi Apartamentele de la ultimele etaje ale blocurilor, mijloacele de transport în comun şi fast-foodurile sunt iadul pe pământ zilele acestea pentru bucureşteni Te sufoci, transpiri de simţi că se topesc hainele pe tine, iar pantofii se lipesc de asfalt în timp ce aştepţi autobuzul în staţie. Ieri, la ora amiezii, bucureştenii abia mai reuşeau să meargă pe stradă, disperaţi să găsească o sursă de umbră şi răcoare. Nici cei care au urmat sfatul medicului şi au ales să rămână în case nu au dus-o mai bine. Au pus cearşeafuri ude în geam, însă temperaturile din camere nu au scăzut de la 40 de grade Celsius. Muncitorii din fast-fooduri, care abia mai respirau ieri, în spatele tejghelei, şi-au "votat" locul de muncă drept cel mai fierbinte loc din Capitală. Antonio (20 de ani), angajat la un fast-food din Regie, unde face 400 de shaworme în opt ore, spune că "atunci când stau lângă rola de carne, e de două ori mai cald decât afară". Aparatele de aer condiţionat nu mai fac faţă În timp ce ascuţea cuţitul de tranşat, cele două aparate de aer condiţionat, vechi şi hodorogite, abia mai făceau faţă. "Nu rezistă pe vremea asta!", a explicat el. Totuşi, vremea dogoritoare îl ajută să câştige mai mult, pentru că patronul îi dă câteva bonusuri: "Când e cald de tot, primim câte 30 de lei în plus pe zi. Asta în afară de cei doi litri de apă". La o sută de metri distanţă, angajaţii unui alt fast-food se răcoresc doar la un ventilator. Când n-au clienţi, se reped afară, sub o umbrelă. "Aer condiţionat? Da, dar numai dacă deschidem geamul", a glumit unul dintre ei. La patiseria din Piaţa Crângaşi, trei femei se mişcau fără vlagă printre cuptoare şi tăvi. Ţineau uşa deschisă în aşteptarea aerului respira