A venit caldura, iar numarul sibienilor care lesina in strada s-a dublat. Din pacate, numarul de ambulante a ramas acelasi. Cei sase medici de urgenta lucreaza la foc automat si incearca sa faca fata tuturor solicitarilor. Medicii recomanda oamenilor sa nu iasa la plimbare la orele amiezii si sa-si ia medicamentele la timp.
In ultimele zile, telefoanele suna in continuu la Serviciul Judetean de Ambulanta. Cei sase medici de urgenta lucreaza la foc automat si incearca sa faca fata tuturor solicitarilor. Ieri, cind temperaturile au depasit din nou 30 de grade Celsius, o masina s-a defectat pe strada Negoiu din Sibiu. In misiune. Cu toate acestea, medicii nu au lasat bolnavii sa moara.
Au dus masina la reparat si au continuat sa-si faca meseria. Serviciul Judetean de Ambulanta Sibiu pare sa aiba un numar multumitor de mare de masini la dispozitie, insa personalul cunoaste situatia reala, care nu e deloc imbucuratoare. Opt din zece masini de salvare nu mai sint bune decit la fier vechi, asa ca viata sibienilor e in pericol.
Solicitari prea multe
Potrivit medicilor de la Ambulanta, numarul persoanelor care solicita ajutor medical s-a dublat in ultima perioada. Pina acum, ei spun ca au facut fata, dar ca se tem pentru perioada urmatoare, cind s-au anuntat zile caniculare. „Ne descurcam destul de greu deoarece a crescut numarul de lipotimii. Astazi, (ieri - n.red.) ni s-a defectat o ambulanta, un Mercedes foarte vechi, care indeplinise norma de casare. A fost dus la reparat, insa chiar si asa, masinile sint insuficiente", recunoaste medicul Dorin Draghici, seful Serviciului Judetean de Ambulanta Sibiu. Acesta mai spune ca parcul auto nu a mai fost modernizat de foarte multe timp, iar reparatiile masinilor costa foarte mult.
„Alte statii de ambulanta din tara si