- Diverse - nr. 118 / 20 Iunie, 2007 Din informatiile noastre, astazi ar urma sa fie date publicitatii rezultatele analizelor efectuate de Directia Sanitar-Veterinara si pentru Siguranta Alimentelor (DSVSA) in cazul de toxiinfectie colectiva petrecut la o nunta desfasurata, in 16 iunie, la restaurantul "Panoramic", din Targu-Mures. Dupa cum s-a relatat deja in mass-media mureseana, dintre cei 368 de nuntasi 51 au ajuns la spital, cu totii prezentand simptome de toxiinfectie alimentara (dintre acestia, luni, mai erau internati doar 14). Imediat, reprezentanti ai DSVSA Mures s-au prezentat la fata locului si au declansat ancheta pentru a stabili cauzele care au stat la baza acestei imbolnaviri colective, iar Autoritatea de Sanatate Publica Mures a dispus sistarea temporara a activitatii restaurantului, pana la finalizarea anchetei. Domnul Mihai Lacatus, patronul restaurantului "Panoramic" este ferm in a-si apara activitatea si angajatii, sustinand ca tristul eveniment a fost prezentat partinitor, nimeni neavand curiozitatea sa afle daca participantii au servit mancare si in alta parte inainte de a ajunge la nunta propriu-zisa. "Noi suntem extrem de atenti cu alimentele si primul lucru pe care il facem este sa pastram probe din tot ceea ce servim. In cazul nuntii tinerilor din satul Roteni, am procurat materia prima (carnea de porc, carnea tocata, cotletele feliate) de la firma Petry, toate acestea fiind insotite de facturi si de certificate de sanatate, respectiv de calitate. Avand in vedere ca mirele este oier, am acceptat ca el sa asigure casul de oaie pentru aperitive, cunoscand ca familia lui comercializeaza prin piete acest produs si ca este verificat sanitar. Am stabilit ca, la ora 14, cu aproximatie, sa servim platou rece, compus din chiftele, dobos, snitel de pui, cas de oaie, ardei cu pasta de branza, salam banatean si salate. Toate produsele au fost achiziti