Cu Safari pentru Windows, Apple vrea să-şi crească simţitor cota pe piaţa browserelor, dar realizarea, în stadiul beta, e cam departe de pretenţii şi nu convinge, în competiţia cu Firefox şi Internet Explorer. În momentul în care Steve Jobs a anunţat, acum mai bine de trei ani, că Apple va renunţa la procesoarele IBM în favoarea Intel, au apărut diverse speculaţii pe această temă. Inclusiv eu am susţinut ideea că ar fi posibil ca MacIntosh să devină un sistem de o
Cu Safari pentru Windows, Apple vrea să-şi crească simţitor cota pe piaţa browserelor, dar realizarea, în stadiul beta, e cam departe de pretenţii şi nu convinge, în competiţia cu Firefox şi Internet Explorer.
În momentul în care Steve Jobs a anunţat, acum mai bine de trei ani, că Apple va renunţa la procesoarele IBM în favoarea Intel, au apărut diverse speculaţii pe această temă. Inclusiv eu am susţinut ideea că ar fi posibil ca MacIntosh să devină un sistem de operare „liber de hardware“. Adică, să fie vândut la fel ca Windows, pentru orice computer, din moment ce Mac-urile nu mai diferă de restul computerelor decât prin design, care justifică preţul, oarecum mai ridicat.
Până acum, acest lucru nu s-a întâmplat, însă de când Microsoft a fost forţat de reglementările antitrust să îşi deschidă sistemul de operare pentru aplicaţiile competitorilor, Apple oferă utilizatorilor Windows un Mac OS „pe bucăţi“. A lansat, în 2004, iTunes pentru Windows, ca alternativă la Windows Media Player, iar acum oferă un browser alternativ la Internet Explorer (IE), Safari 3, aplicaţie care va fi prezentă şi în viitorul Mac OS X Leopard, programat pentru lansare în octombrie.
Numai că Safari trebuie să se bată nu doar cu IE7, liderul de piaţă cu o cotă de 78%, ci şi cu din ce în ce mai popularul browser op