Primăria Capitalei nu poate încasa legal amenzile de 6,1 milioane euro cu care a fost sancţionată firma de alimentare cu apă şi canalizare Apa Nova Bucureşti, ne-au declarat surse ale municipalităţii. Motivul? Primăria Capitalei are conturile de încasări în lei, la Trezoreria municipilui Bucureşti, iar Apa Nova a depus garanţia într-un cont cu mondă euro, amenda fiind dată şi ea în euro.
Aceleaşi surse spun că vina aparţine celor care au negociat şi semnat contractul cu firma româno-franceză Apa Nova. Contractul de concesiune a serviciilor de apă şi canalizare a fost semnat în toamna anului 1999 de primarul Viorel Lis şi a intrat în efectivitate în noiembrie 2000. Apa Nova are obligaţia, conform contractului, să le asigure abonaţilor anumite niveluri de servicii, niveluri care cresc la fiecare cinci ani. Anul trecut şi la începutul acestui an, Apa Nova a fost sancţionată în două rânduri de Agenţia de reglementare tehnică a serviciilor de apă şi canalizare (ARBAC), pentru că a facturat consumurile abonaţilor fără să ţină seama de ceea ce arătau contoarele.
Curtea de Conturi, care a verificat activitatea bugetară de anul trecut a municpalităţii, i-a avertizat pe consilierii municipali că vina pentru neîncasarea amenzii de 1,5 milioane euro de anul trecut le va fi imputată lor, motiv pentru care aceştia au decis tragerea amenzilor din conturile Apa Nova, conform contractului de concesiune, dar acest lucru nu este permis de legislaţia bancară din România.(T.L.V.)
Primăria Capitalei nu poate încasa legal amenzile de 6,1 milioane euro cu care a fost sancţionată firma de alimentare cu apă şi canalizare Apa Nova Bucureşti, ne-au declarat surse ale municipalităţii. Motivul? Primăria Capitalei are conturile de încasări în lei, la Trezoreria municipilui Bucureşti, iar Apa Nova a depus garanţia într-un cont cu mondă euro, amenda fiind dată şi ea în euro. @N_