Depozitele de gheaţă şi raioanele de carne sau de peşte din hipermarketuri sunt, alături de ştranduri şi de peşteri, cele mai la îndemână locuri unde se refugiază românii de caniculă Depozitele de gheaţă şi raioanele de carne sau de peşte din hipermarketuri sunt, alături de ştranduri şi de peşteri, cele mai la îndemână locuri unde se refugiază românii de caniculă Vremea toridă din ultimele zile îi determină pe români să caute, cu disperare, măcar pentru câteva ore, o oază de răcoare. Staţiunile montane şi peşterile sunt cele mai vizitate în această perioadă. În ceea ce-i priveşte pe bucureştenii care rămân în Capitală, cei mai fericiţi că afară sunt aproape 40 de grade sunt angajaţii hipermarketurilor, de la standurile cu lactate, mezeluri şi peşte. Ei muncesc la cinci grade Celsius, iar cumpărătorii zăbovesc cel mai mult la aceste raioane, ca să se mai răcorească. La raioanele de carne şi de peşte din hipermarketurile bucureştene, ieri, se lucra de zor, angajaţii şi cumpărătorii încercând să profite din plin de temperaturile scăzute din acele zone. "Vii la cumpărături de drag, că acum e mai răcoare aici decât afară, la umbră", a spus Cristina (45 de ani), o clientă din hipermarketul de la Orhideea. Vânzările la gheaţă au crescut de şase ori În vitrinele frigorifice cu pui şi carne, termometrele arătau patru grade Celsius, iar angajaţii lucrau cu pulovere şi veste pe ei. La peşte, răcoarea i-a făcut pe oameni să se plimbe prin dreptul meselor cu biban, roşioară şi calcan, chiar dacă nu aveau de gând să cumpere ceva. Cei mai norocoşi se consideră muncitorii de la depozitele de gheaţă. "E răcoare aici şi cred că toată lumea ne invidiază. Dacă mai aduceam şi doi pinguini, mă simţeam ca în Antarctica", a spus Eduard Banac (36 de ani), unul dintre angajaţii firmei Ice World din cartierul Berceni. El lucrează de cinci ani la depozitul de gheaţă şi spune că vara e cel