O proteină care se găseşte în pateul din ficat de gâscă (foie gras) poate accelera procesul unei boli cu potenţial fatal, cunoscută sub numele de amiloidoza, care poate apărea în cazul anumitor afecţiuni, cum ar fi artrita reumatoidă şi tuberculoza, arată o nouă cercetare.
Rezultatele sunt bazate pe experimente preliminare efectuate pe şoareci de laborator, şi sugerează pentru prima dată că amiloidoza poate fi transmisibilă ca boala vacii nebune. Cercetătorii de la Universitatea Tennessee din Knoxville spun că la risc sunt supuse persoanele care, în istoricul medical al familiei, au avut cazuri de Alzheimer, diabet, artrită reumatoidă etc.
Amiloidoza este o boală care implică depozitarea de proteine normale sau mutante. (L.S.)
O proteină care se găseşte în pateul din ficat de gâscă (foie gras) poate accelera procesul unei boli cu potenţial fatal, cunoscută sub numele de amiloidoza, care poate apărea în cazul anumitor afecţiuni, cum ar fi artrita reumatoidă şi tuberculoza, arată o nouă cercetare.
Rezultatele sunt bazate pe experimente preliminare efectuate pe şoareci de laborator, şi sugerează pentru prima dată că amiloidoza poate fi transmisibilă ca boala vacii nebune. Cercetătorii de la Universitatea Tennessee din Knoxville spun că la risc sunt supuse persoanele care, în istoricul medical al familiei, au avut cazuri de Alzheimer, diabet, artrită reumatoidă etc.
Amiloidoza este o boală care implică depozitarea de proteine normale sau mutante. (L.S.)