Ca şi tatuajul, body piercingul rămâne un accesoriu popular. Se poate purta într-o mulţime de locuri – de la buric şi limbă la nas şi sprâncene. În timp ce părinţi şi profesori rostesc fără încetare eternul DE CE ACOLO?, adolescenţii continuă să se “tortureze”. Majoritatea tinerilor care s-au gândit să-şi facă piercing, văd în asta, în primul rând, un fel de declaraţie de modă, o formă de artă corporală şi o modalitate de a-şi individualiza personalitatea.
Piercingul poate fi considerat cool, dar, spun specialiştii, sunt lucruri pe care trebuie să le ştiţi înainte de a vă face unul. Cum ar fi acela că piercingul este sensibil la infecţii în perioada vindecării, că este extrem de important să aveţi grijă de noul vostru accesoriu, astfel încât vindecarea să meargă fără probleme şi să nu apară infecţii. Piercingul trebuie făcut de profesionişti, de cei care respectă măsurile de siguranţă şi prevenire a răspândirii bolilor.
Alex Dima, general manager al unui salon de specialitate, spune că femeile cu vârste cuprinse între 19 şi 28 de ani sunt cele mai mari amatoare de aşa ceva. Locurile favorite - buric, limbă, buze şi sprâncene. “Noi recomandăm la început un model simplu, ca să se vindece cât mai repede. Este chiar de evitat folosirea unor accesorii grele, care pot răni şi agăţa hainele”. Perioada de vindecare – o lună. Sunt recomandabile contactul cu apa sărată şi soarele, pentru un proces mai accelerat de cicatrizare a rănii. Preţuri - de la 100 la 160 lei. (A.E.M., A.C.N.)
Ca şi tatuajul, body piercingul rămâne un accesoriu popular. Se poate purta într-o mulţime de locuri – de la buric şi limbă la nas şi sprâncene. În timp ce părinţi şi profesori rostesc fără încetare eternul DE CE ACOLO?, adolescenţii continuă să se “tortureze”. Majoritatea tinerilor care s-au gândit să-şi facă piercing, văd în asta, în primul rând, un fel de declaraţie de modă,