Consilierii, adunati pentru a dezbate probleme privind concesiuni, taxe si impozite, soarta salii de sport precum si cateva angajari, au ajuns sa se certe, sa zbiere si sa se injure. De cand exista Consiliu local in Mihai Viteazu, aceasta este prima ocazie cand presedintele de sedinta a fost nevoit sa suspende sedinta. „Era singura solutie”, considera Lov?sz P?l.
Conform modificarii punctelor de pe ordinea de zi, dupa prezentarea noilor taxe si impozite locale pe anul 2008 si dezbaterea timp de mai bine o ora si jumatate a subiectului in urma caruia trebuia sa se dea un verdict pentru firma Transilvania Impact, a venit si vremea unui punct care parea usor... la prima vedere.
Un bio-proiect de nota 10
Este vorba despre un aport in suma de 1.750 lei, la Proiectul „Padurea daruieste si inspira”, initiat de Scoala „Mihai Voda”. Initiatorul proiectului prevedea un oarecare statut de bio-scoala institutiei de invatamant din comuna.
Se avea in vedere introducerea unor module de invatare alternativa, de ecologiozare a zonei Cheilor Turzii, colectarea selectiva a deseurilor, etc.
PD-istul Florin Popa, de meserie profesor, a considerat ca proiectul care implica o scoala intreaga este unul extrem de prielnic.
”Incercam sa sensibilizam oamenii mari, cei care merg in Cheile Turzii si nu stiu cum sa se comporte. Speram ca ii vor invata copiii”, a declarat el.
Totodata s-a discutat si despre cota neachitata de catre Prefectura Cluj, despre starea jalnica a podurilor, despre asfalatrea ce va urma, eventuala amplasare a unor toalete ecologice in rezervatie, iar PD-istul, Vitalie Rus, a propus si amenajarea unor spatii speciale unde sa se poata depozita lemne de foc, ca turistii sa nu cutreiere padurile si sa fure de la natura.
„Dupa cum bine stiti, scoala din Mihai Viteazu a fost mereu aproape de natura si de ocrotirea acestei