- Pe langa binele pe care il fac, au efecte secundare care pot sa ucida -
Industria medicamentelor n-a fost niciodata asa de infloritoare ca in prezent. Ea isi permite chiar luxul de a oferi spoturi televizate, ca sa ne faca sa intelegem ca exista o pilula-remediu pentru fiecare din durerile noastre. Acest comert poate deveni extrem de daunator sanatatii, fiindca - cuprinsi de euforie - uitam efectele secundare, alergiile si incompatibilitatea medicamentelor intre ele
Un record trist
Francezii sunt cei mai mari consumatori de medicamente din lume, inclusiv psihotrope si tranchilizante, ei "inghitind" de patru ori mai multe pilule decat alti locuitori ai Europei si de cinci ori mai multe decat americanii. 25% dintre barbati si 34% dintre femei consuma medicamente in mod obisnuit.
Francezii au batut, de asemenea, recordul mondial al consumului de antibiotice, chiar daca in ultimul timp situatia s-a mai ameliorat. Aceste abuzuri au produs o rezistenta puternica a microbilor la antibiotice: 0,01% in Danemarca, 0,03% in Suedia, 5,5% in Germania si 33,6% in Franta! Inca un record trist, de care francezii n-ar trebui sa fie prea mandri.
Rezultate jalnice
Rezultatele sunt la fel de dramatice si in Europa, unde rata mortalitatii s-a dublat din 1970 incoace. Se semnaleaza o crestere spectaculoasa si alarmanta a maladiilor mentale (cu 210%) si a celor endocrine (cu 960%). In ceea ce priveste cancerul, el ucide astazi un european o data la 4 minute si reprezinta prima cauza a deceselor, din care 35% sunt la persoanele in varsta de 35-45 de ani. Acest fapt dezminte formal afirmatiile care pretind ca progresia acestei boli s-ar datora mai ales prelungirii duratei de viata.
Bolnavi fabricati
Radacina raului se afla in laboratoarele industriei farmaceutice. In loc sa fabrice medicamente pentru v