Cea mai mare investitie imobiliara din Romania - estimata la 1,2-1,5 mld. euro - a prins contur, asa cum se intimpla cu multe afaceri, pe un servetel. Britanicul Michael Lloyd, care s-a ocupat de proiect chiar de la inceput, avea in anul 2000, de cind dateaza intimplarea, 33 de ani si era manager al companiei imobiliare Jones Lang LaSalle.
"Am schitat proiectul prima data pe un servetel la un restaurant, intr-o discutie cu domnii Popoviciu si Dimofte”, spune Lloyd referindu-se la viitorii sai parteneri, Gabriel Popoviciu si Radu Dimofte, doi foarte discreti proprietari de spatii comerciale din Bucuresti.
Cei doi asociati, care au fondat impreuna grupul Alltrom, detineau atunci, pe linga alte afaceri, si francizele KFC si Pizza Hut, numele lor fiind asociat cu cel al lui Dan Petrescu, un alt proprietar de imobiliare, ori al lui Nicolae Badea, presedintele clubului de fotbal Dinamo.
Discutia amintita a pus capat carierei lui Lloyd la Jones Lang LaSalle: a renuntat la postul de manager pentru a conduce ceea ce avea sa devina cunoscut sub numele de "proiectul Baneasa".
Lloyd spune ca e actionar minoritar semnificativ aici, dar prefera sa nu spuna cu ce procent; mai important, crede el, e faptul ca a fost director general, punind pe picioare proiectul si ocupindu-se de operatiunile curente, rol la care a renuntat recent. Acum, Michael Lloyd e responsabil cu viitorul.
Mai precis cu cele circa 85 de procente inca nematerializate ale mini-orasului ridicat in ultimii doi ani in nordul Bucurestiului. Functia de CEO e detinuta acum de Ovidiu Marian, care s-a ocupat o vreme de companiile controlate de grupul Alltrom, fiind anul trecut, pentru o perioada scurta, si sef al Autoritatii Nationale pentru Turism (ANT).
Lloyd, strategul proiectului, spune ca “Baneasa este mult prea mare pentru a fi