CE BEM, CE MĂNCĂM Â
Produsul analizat nu are nici un element care să il salveze de verdictul periculos. Aditivii dăunători, caloriile prea multe, zaharurile cu absorbţie rapidă sunt cele care vă pot deregla organismul.
CE BEM, CE MĂNCĂM Â
Produsul analizat nu are nici un element care să il salveze de verdictul periculos. Aditivii dăunători, caloriile prea multe, zaharurile cu absorbţie rapidă sunt cele care vă pot deregla organismul.
Krax Grill Paprika, produs expandat din cereale cu gust de şuncă afumată poate constitui o gustare rapidă. V-aţi uitat insă pe etichetă? "Ingrediente: făină de grău, ulei vegetal, sare, dextroză, proteină hidrolizată din soia şi porumb, stimulator de aromă: glutamat monosodic E 621, ribonucleotide de sodiu E 635; extract de drojdie, lactoză, proteine de lapte, aromă de fum, arome naturale şi identic naturale, morcov, maltodextrine, pudră de şuncă 0,1%, pudră de ceapă, afănator: hidrocarbonat de sodiu
E 500, coloranţi: roşu Ponceau E 124 a, indigotină E 132, beta caroten E 160 e, extract de paprica." Toate acestea totalizează 8 grame de proteine, 25 de grame de grăsimi şi 57 grame de glucide, aducăndu-ne un aport energetic de 490 kcal/ 2060 KJ.
ANALIZĂ. Profesorul Gheorghe Mencinicopschi spune că este un produs dezechilibrat nutriţional cu un exces de grăsimi şi zaharuri susceptibilizate la atacul enzimatic prin procesul de expandare, care duce la creşterea absorbţiei intestinale şi a indexului glicemic. Snacks-urile analizate sunt de asemenea o sursă de gluten provenită din făina de grău. Produsul conţine o serie de aditivi alimentari printre care: agent de intărire a gustului E 621, glutamat monosodic, ai cărui metaboliţi sunt neurotoxici. Excesul de glutamat este incriminat in declanşarea sindromului "bucătăriei chinezeşti" la persoanele sensibile. Acesta se manifestă pri