CE BEM, CE MĂNCĂM
Cele mai importante ingrediente ale produsului analizat sunt grăsimile saturate, de origine animală.
CE BEM, CE MĂNCĂM
Cele mai importante ingrediente ale produsului analizat sunt grăsimile saturate, de origine animală.
La o primă privire asupra etichetei, putem să numărăm printre ingrediente patru aditivi: "brănză (62%), unt, lapte praf degresat, săruri de topire: E 331 (citraţi de sodiu: mo, bi şi trisodic), proteine din lapte (cazeină), sare, regulator de aciditate: E 330 (acid citric), antioxidant: E301 (ascorbat de sodiu), colorant: E 160a - beta caroten". Produs care conţine urme de alune de pădure. Ambalat in atmosferă protectoare.
Producătorul ne specifică faptul că gustarea are grăsime in substanţă uscată: min. 46%, valoare energetică: 1,447 kj (349 kcal)/100 g, proteine 8 g, glucide 4 g, lipide 29 g, calciu 686 mg (85% din doza zilnică recomandată).
ANALIZĂ. Produsul are valoare energetică ridicată, 349 kcal/100 g, şi, de asemenea, un conţinut de lipide saturate de origine animală ridicat, 29%, ne spune Gheorghe Mencinicopschi, directorul Institutului de Cercetări Alimentare. Aditivii adăugaţi nu au o limită de consum impusă de autorităţile Uniunii Europene care reglementează dozele zilnice admise pentru aditivii alimentari. Specialistul nu recomandă produsul supraponderalilor, obezilor, suferinzilor de boli cardiovasculare, hepatice, renale. Â
Celelalte categorii de consumatori trebuie să consume produsul cu moderaţie şi la intervale mari de timp. De asemenea, este important să facă sport după ce mănăncă acest aliment. Â
PrecizăriRubrica se adresează celor care doresc să afle ce conţin alimentele şi băuturile consumate zilnic şi efectele lor asupra sănătăţii. Cititorii işi pot exprima opiniile la numerele de telefon 021.318.20.37; 021.31