CEZ Romania a obtinut in 2006 un profit net de 27 milioane euro, cu 37,14% mai mare decat cel realizat in anul anterior. Cresterea a fost sustinuta de veniturile din exploatare.
Compania a vandut anul trecut energie in valoare de 1,120 miliarde lei, dar a pierdut si cativa clienti de baza. Reprezentantii companiei estimeaza in 2007 realizarea unui profit net de 127,6 milioane lei.
Daca anul trecut CEZ Romania a alocat 198 milioane lei pentru investitii, pentru acest an a bugetat suma de 208 milioane lei.
Compania isi pregateste strategia pentru a participa la constructia reactoarelor 3 si 4 de la Cernavoda. "Vrem sa propunem statului roman sa finantam o parte a constructiei celor doua reactoare, iar in schimb sa primim energie. Suntem interesati de proiect, dar asteptam sa fim invitati sa participam", a declarat directorul de dezvoltare al CEZ Romania, Doru Voicu. Lucrarile de constructie ar putea incepe in prima parte a anului 2008, iar costurile sunt estimate la 2,4 miliarde de euro. Autoritatile intentioneaza sa selecteze investitori care sa participe la capitalul companiei de proiect impreuna cu operatorul centralei, Nuclearelectrica.
Pacea cu sindicatele: majorarea salariilor cu 15%
CEZ Romania a convenit cu sindicatele, in urma unor negocieri care au durat mai multe saptamani, majorarea salariilor cu 15%. Compania vizeaza in acest an o crestere a fondului de salarii cu 60% si majorarea numarului de angajati cu 40%. "Daca vom reduce personalul, vom respecta contractul colectiv de munca. Cei care vor fi propusi sa plece din companii vor avea salarii compensatorii'', a spus directorul de tara al CEZ Romania, Jan Veskrna.
Grupul CEZ este unul dintre cei mai puternici producatori, furnizori si distribuitori de energie din Europa. In iunie 2006, grupul cuprindea 96 de companii, dintre care 24 firme straine.
SC C