Regizorul timisorean Robert Dornhelm, nominalizat in mai multe randuri la premiul Oscar pentru filmele sale documentare, a primit ieri, din partea primarului Gheorghe Ciuhandu, Diploma de Excelenta a orasului.
"The Children of the Theater Street", despre studentii de la Kirov Ballet, sau "She dances alone", o poveste despre fiica celebrului dansator rus Vladimir Nijinski, sunt doar doua dintre filmele pentru care a fost nominalizat la Oscar. Dupa Revolutia Romana, Robert Dornhelm a realizat la Timisoara "Requiem pentru Dominic", un documentar nominalizat la "Globul de Aur".
"M-am intors atunci la Timisoara si am realizat ca Revolutia nu a schimbat mare lucru. Securistii de ieri au devenit securistii de azi", declara regizorul. Un alt film de referinta a fost "Anne Frank", care i-a adus lui Dornhelm 11 nominalizari la premiile Emmy si a castigat premiul pentru cea mai buna miniserie.
Peste zece zile, la Roma, regizorul timisorean va lansa un film-maraton, "Razboi si pace", care are in total opt ore si este o co-productie internationala.
Amintiri din Timisoara
Robert Dornhelm afirma ca cea mai placuta perioada din viata sa s-a petrecut la Timisoara. "Chiar daca bunicul si tatal meu erau arestati politic, la varsta de sapte ani lucrurile mi se pareau interesante. Am facut inot la Timisoara si am castigat medalia de bronz la un campionat national, dar mi-a fost luata inapoi pentru ca eram fiu de detinut politic", isi aminteste regizorul.
Ca sa isi aminteasca de gustul copilariei, in California, regizorul si-a amenajat o gradina in care cultiva castraveti pentru muraturi. Regizorul timisorean Robert Dornhelm, nominalizat in mai multe randuri la premiul Oscar pentru filmele sale documentare, a primit ieri, din partea primarului Gheorghe Ciuhandu, Diploma de Excelenta a orasului.
"The Children of the The