Procurorii DIICOT au solicitat Comisiei de licitatie a Primariei Cluj-Napoca mai multe documente referitoare la achizitionarea prin licitatie a sapte spatii din Cluj. Potrivit sefului Comisiei de licitatie, Ovidiu Turdean, toate cele sapte spatii au fost cumparate de firma MC Moni’s, al carei nume este legat de scandalul cu conotatii sexuale izbucnit anul acesta. "Au cumparat in toamna sapte spatii pe procedura de licitatie dupa legea 550. Acum DIICOT ii cerceteaza pentru spalare de bani: ne-au solicitat mai multe acte privind valoarea spatiilor si achizitionarea lor", a declarat pentru Romania libera Ovidiu Turdean. Potrivit consilierului local, valoarea celo sapte spatii cumparate de patronii firmei MC Moni’s de la Primarie este de 966.450 RON.
Purtatorul de cuvant al DIICOT, Mircea Hrudei, a confirmat cercetarile pornite de procurorii Directiei de Investigare a Infractiunilor de Crima Organizata si Terorism si a mai adaugat ca nu poate oferi amanunte, pentru ca dosarul este in curs de solutionare. Procurorul Hrudei a adaugat ca, in cazul in care se va dovedi ca banii platiti pentru spatii au fost obtinuti prin activitati ilegale, instanta de judecata ar putea dispune confiscarea acestora.
Suma pe care au platit-o reprezentantii Moni’s in septembrie anul trecut pentru spatii depaseste 9 miliarde de lei vechi, in conditiile in care firma a avut profit pe anul trecut doar 1700 de RON.
Bani de "sampanie"
Scandalul izbucnit la clubul de noapte Moni’s implica acuzatii de proxenetism si trafic de persoane. Potrivit unor surse judiciare, clientii clubului puteau beneficia de servicii sexuale din partea tinerelor dansatoare de la Club in schimbul achizitionarii unor sticle de sampanie al caror cost varia intre 500 si 800 de RON si care era considerat "pretul" pentru "serviciu".
In locuintele patronilor clubului, care au fost arestati,