Supă de porumb, pulpă de porc cu alune, şuviţe de porc colorate, varză chinezească sunt doar câteva dintre ofertele culinare ale restaurantului cu specific chinezesc Dragonul de Aur.
Terase pline, localuri aglomerate. O seară de duminică obişnuită pentru urbea noastră. Am încercat să ne refugiem la terasa unui restaurant nu foarte populat, de altfel, chiar foarte liniştit. Singura opţiune pentru ora înaintată - restaurantul Dragonul de Aur. Între peisajul specific chinezesc, cu separeuri purtând imaginea vreunei gheişe ori a statuilor care vorbesc de arta chinezească şi a evantaielor multicolore sau a vaselor imense, în nuanţe vii, care te invitau în incinta sălii ce găzduieşte localul, şi terasa plină cu verdeaţă, am optat pentru aceasta din urmă. O terasă aranjată cu bun-gust, care nu vorbeşte însă foarte mult despre specificul chinezesc, cu excepţia a două elemente, poate: dragonul de la intrarea în hotelul Dragonul şi trandafirul chinezesc de pe terasă. Artificial, ce-i drept. Poziţia îmi permitea însă să arunc o privire în localul purtând amprenta unor elemente de artă chinezească, aşa că nu aveam să uit unde mă aflu.
Eleganţă în servire
M-au ajutat în acest sens şi chelnerul, şi oferta culinară a localului. M-au surprins încă de la intrare eleganţa servirii şi promptitudinea. Nici nu ne-am ocupat bine locurile la masă, că deja am fost întâmpinaţi cu un bun-venit de chelnerul de serviciu, înarmat cu meniul restaurantului şi prosopul alb, accesoriu de nelipsit al garderobei sale. Reteţe specifice artei culinare chinezeşti: supă de porumb, vinete pane cu carne, pulpă de porc cu alune, porc pe placă de fontă, şuviţe de porc colorate, varză chinezească şi câte şi mai câte. Am optat iniţial pentru frigărui de pui. Erau însă singurele care lipseau din meniu. Aşa că am ales piept de pui cu susan. Le-am asortat cu o salată de zarzav