La un an de la achiziţia companiei Intellisync, Nokia a tras linia. Prilej de analiză şi a filialei sale de cercetare, dezvoltare şi producţie software din România. În momentul achiziţiei, filiala de la Cluj a Intellisync era cea mai mare unitate de producţie externă a companiei. „Acum, nu mai ştiu pe ce loc suntem“, spune Valentin Deac, directorul executiv al Nokia Enterprise Solutions, divizia de care aparţine investiţia de la Cluj. În schimb, e cert faptul
La un an de la achiziţia companiei Intellisync, Nokia a tras linia. Prilej de analiză şi a filialei sale de cercetare, dezvoltare şi producţie software din România.
În momentul achiziţiei, filiala de la Cluj a Intellisync era cea mai mare unitate de producţie externă a companiei. „Acum, nu mai ştiu pe ce loc suntem“, spune Valentin Deac, directorul executiv al Nokia Enterprise Solutions, divizia de care aparţine investiţia de la Cluj. În schimb, e cert faptul că centrul de cercetare-dezvoltare-producţie din Ardeal este una dintre puţinele investiţii de acest fel, aducătoare de valoare adăugată mare, din industria românească de IT. În general, e greu să menţii investitorii străini în căutare de forţă de muncă ieftină. Iar programatorii români, recunoscuţi pentru calităţile lor, au început să devină, şi ei, mai scumpi. „Nu pot să spun care sunt salariile angajaţilor noştri, dar sunt la nivelul pieţei. Însă, cu siguranţă că unui programator bun, pe care ţi-l doreşti neapărat, trebuie să îi acorzi un pachet salarial competitiv pentru a-l face să renunţe la postul din altă companie“, apreciază Deac. „Faptul că Nokia a decis să investească în continuare, cu relocarea într-un nou sediu şi cu angajarea mai multor oameni e un semn că investiţia de la Cluj este apreciată“, adaugă directorul executiv al Nokia Enterprise Solutions.