Majoritatea ştrandurilor la care au acces craiovenii stau prost la capitolul dotări şi curăţenie, în plină vară caniculară. După o scurtă vizită, echipa GdS a constatat că, deşi toate deţin autorizaţie de funcţionare, o mare parte sunt neîngrijite, arătând deplorabil.
Vremea extrem de călduroasă din ultimele zile i-a împins pe tot mai mulţi craioveni să se refugieze la ştranduri, pentru a căpăta un bronz natural şi a înota în bazinele pline cu apă rece. Câteva ore departe de grijile cotidiene, alături de prieteni, într-un peisaj relaxant, au fost o binecuvântare pentru clienţii ştrandurilor. Preţurile practicate variază în funcţie de dotările puse la dispoziţie de patronii lor, dar şi de calitatea serviciilor oferite. Chiar dacă puţine dintre ştrandurile vizitate luni de GdS erau îngrijite, toate au autorizaţie de funcţionare. Dr. Emilia Cornea, inspectoare sanitară în cadrul Autorităţii de Sănătate Publică (ASP) Dolj, a declarat că de la deschiderea oficială a sezonului nu s-au mai făcut nici un fel de verificări. Cornea s-a scuzat precizând că legea nu stipulează o periodicitate a controalelor la ştranduri, pentru a se constata dacă sunt sau nu un pericol pentru sănătatea craiovenilor. „Noi acţionăm doar în baza sesizărilor. Acum, că ne-aţi informat, ne vom duce în control, să vedem dacă sunt respectate toate normele sanitare. Dacă vom descoperi nereguli, vom lua măsurile necesare pentru remedierea deficienţelor“, a încheiat Cornea.
Ştrandul de la Işalniţa, uitat de investitori
GdS a dat o raită, la începutul săptămânii, prin toate ştrandurile pentru a vedea cum sunt întâmpinaţi clienţii, ce condiţii le sunt oferite şi ce preţuri se practică. Prima oprire: ştrandul de la Işalniţa, la doar câţiva kilometri de Craiova. Deşi deţine autorizaţie de funcţionare de la Autoritatea de Sănătate Publică Dolj, luni dimineaţă, locul nu arăta pr