*8:30 ora limită de acces în sălile de examen. Sunt interzise, sub sancţiunea eliminării din examen, telefoanele mobile, orice mijloc de informare şi tentativa de copiere.
*Doar doi candidaţi din cei 8.660, care au susţinut proba orală la limbile materne, au fost respinşi, unul a fost eliminat din examen, iar 120 nu s-au prezentat. Promovabilitatea, la nivel naţional, a fost de 99,97%
Aproape 180.000 de absolvenţi de liceu încep, astăzi, probele scrise ale Bacalaureatului. Ei trebuie să se prezinte la centrele de examen pentru susţinerea examenului la limba şi literatura română la ora 8,30 şi să aibă asupra lor CI/BI. Elevii se vor aşeza câte unul în bancă şi vor avea 3 ore timp de lucru de la primirea subiectelor. Din momentul distribuirii subiectelor în săli, nici un candidat nu mai are voie să intre în examen, iar cei care vor să plece trebuie să predea lucrarea scrisă, sub semnătură.
Varianta de subiect, din cele 100 postate pe internet, din ianuarie, va fi extrasă la Ministerul Educaţiei, la ora nouă. Toate subiectele variantei extrase sunt obligatorii, iar rezolvările de pe ciorne nu sunt luate în calcul la corectarea lucrărilor. Dacă un candidat a greşit ceva, el trebuie să taie cu o singură linie pasajul greşit, un alt tip de corectură putând fi considerată semn de către corectori, iar candidatul ar putea fi eliminat din examen.
De asemenea, candidaţii la Bacalaureat nu au voie cu mijloace de informare sau de comunicare cu exteriorul, în sălile de examen, pentru că pot fi eliminaţi doar dacă sunt observaţi că încearcă să copieze. Tinerii înscrişi la Bacalaureat trebuie să ştie că pentru a promova o probă trebuie să obţină nota 5, dar pentru a promova Bacalaureatul trebuie să aibă media generală 6. (E.L.)
*8:30 ora limită de acces în sălile de examen. Sunt interzise, sub sancţiunea eliminării din examen, telefoanele mobile, orice