Nu mor de foame, dar nici nu prea fac averi. Declaratiile de avere ale primarilor din orasele mici ale judetului ofera putine amanunte picante. Intr-un clasament al gospodarilor care cistiga bine, lider ar fi primarul Copsei Mici, iar codasul este edilul din Cisnadie.
Intr-un clasament ai celor mai instariti primari din orasele mici, lider este Tudor Mihalache, edilul din Copsa Mica. El are un salariu anual de aproximativ 22.000 de lei, dar se mindreste cu o avere bunicica. „Eu reprezint a patra generatie de comercianti din familia mea si am continuat traditia bunicului meu care a fost proprietar de hotel", a explicat primarul.
El detine un restaurant si trei magazine, pe care le administreaza chiar parintii lui. Sotia sa, care este director, aduce in casa aproape 10.000 de lei pe ani. Mihalache mai detine un teren forestier de 400 de metri patrati, un apartament de 98 de metri patrati, o casa ceva mai mare si un autoturism Ford achizitionat recent.
Ceva mai modesti
Urmatorul loc este ocupat de Traian Dur, primarul din Dumbraveni, care cistiga pe an 19.300 de lei. Spre deosebire de antecesorul lui, acesta este mai modest cu achizitiile. Se plimba cu o Dacie veche de 11 ani si nu si-a declarat alte proprietati. „Medalia de bronz" ii revine lui Radu Curcean, primarul din Agnita, care are un venit anual de apropae 19.100 de lei.
Este si proprietarul unui Opel Vectra fabricat in 1992, locuieste intr-un apartament de 120 de metri patrati si a mostenit un teren agricol. In schimb, sotia primarului care ocupa ultimul loc pe podium lucreaza in invatamint si cistiga anual doar 6.400 de lei. Curcean recunoaste ca o majorare salariala nu i-ar prinde deloc rau.
„Nu sint chiar foarte multumit de cuantumul salariului, ultima marire, mai degraba modica, avind loc anul trecut", sustine edilul. De curind, era sa si pia