Oracle, al treilea producator de software din lume si lider in crearea bazelor de date, a inregistrat o majorare a profitului de 23% in ultimul trimestru al anului fiscal 2007, comparativ cu rezultatele inregistrate in primul trimestru, depasind estimarile analistilor, informeaza Bloomberg.
Cresterea se datoreaza vanzarilor energice de baze de date, dar si achizitiilor recente. Veniturile nete au totalizat 1,6 miliarde de dolari (1,18 miliarde de euro) comparativ cu anul precedent, cand compania Oracle, cu sediul in Redwood City, California, a avut incasari de 1,3 miliarde de dolari (aproximativ un miliard de euro). Vanzarile s-au majorat cu 20% atingand 5,83 miliarde de dolari (4,33 miliarde de dolari) pana la finele lunii mai, au declarat oficialii companiei.
Oracle isi va continua seria de achizitii pentru a explora piete noi, sustine presedintele Oracle, Larry Ellison. Inca din 2005, Oracle a cheltuit peste 20 de miliarde de dolari (14,87 miliarde de euro) pentru 31 de companii IT, devenind cel mai mare cumparator din industria software. Numai in trimestrul trecut a preluat patru companii, incluzand Hyperion Solutions, pentru care a oferit 3,3 miliarde de dolari (2,45 miliarde de euro). Portofoliul Oracle mai cuprinde Siebel Systems si PeopleSoft.
“Dezvoltatorii de aplicatii software in diverse sectoare si industrii reprezinta tinta companiei Oracle”, a precizat Peter Misek, analist al Cannacord Capital din Toronto, adaugand ca acestia vor consolida grupul de mare succes Oracle.
Pentru primul trimestru al anului 2007, reprezentantii Oracle au estimat vanzari (incluzand achizitiile) intre 4,32 si 4,43 miliarde de dolari (3,29 miliarde de euro), o crestere de 21% fata de perioada precedenta. Analistii s-au asteptat la cel mult o valoare de 15%, totalizand 4,11 miliarde de dolari (3,05 miliarde de euro), potrivit unui studiu efectuat de Bloom