CE BEM, CE MĂNCĂM
Majoritatea ingredientelor folosite de producător au efecte negative asupra organismului, putănd provoca alergii sau boli grave la un consum ridicat.
CE BEM, CE MĂNCĂM
Majoritatea ingredientelor folosite de producător au efecte negative asupra organismului, putănd provoca alergii sau boli grave la un consum ridicat.
Ingheţata Melody conţine nouă aditivi alimentari, grăsimi ve-getale, arome sintetice şi alte căteva ingrediente. Combinaţia folosită de producător nu este făcută pentru a uita de căldurile de afară, ci pentru a crea probleme de sănătate. Pe eticheta produsului analizat sunt inşirate următoarele ingrediente: "Apă, zahăr, grăsimi vegetale, lapte praf degresat, zer praf, cacao, emulgator (mono şi digliceride E 417 şi esteri cu acizi graşi E 472), stabilizatori (făină de seminţe de carruba E 410, făină de seminţe de guar E 412, carboximetil celuloză E 466, caragheenam E 407), arome identic naturale, acidifiant (acid citric E 330), coloranţi artificiali (azorubină E 122, tartrazină E 102), cocktail de fructe (sau de ciocolată)".
Specialistul nostru, profesorul Gheorghe Mencinicopschi, directorul Institutului de Cercetări Alimentare, spune că produsul este de fapt o emulsie stabilizată cu emulgatori, colorată cu coloranţi chimici de sinteză azoici, gelifianţi, folosiţi pentru reţinerea apei, arome artificiale şi acidifiant E 330. Produsul conţine zaharoză cu index glicemic ridicat, stresant pentru pancreas. Nu este specificată natura grăsimilor vegetale, care pot fi hidrogenate sau interesterificate. Gelifianţii-stabilizatori (E 410, 412, 466) pot provoca persoanelor sensibile tulburări digestive. Coloranţii folosiţi de producător sunt incriminaţi in apariţia cancerelor şi in intensificarea crizelor de astm. E 122 este interzis in Norvegia, Japonia, Suedia, SUA, Austria din cauza