Adăugarea de scorţişoară pe desert poate tempera creşterea nivelului zahărului în sânge care urmează după o „tratare” dulce, sugerează un nou studiu.
Cercetătorii de la Universitatea Malmo din Suedia au constatat că adăugarea unei cantităţi puţin mai mari decât o linguriţă pentru ceai de scorţişoară peste un bol de budincă de orez scade glicemia după masă.Studiul a fost efectuat pe un grup de voluntari sănătoşi.
Medicii avertizează, însă, că este prea devreme pentru a prescrie scorţişoara ca terapie pentru diabet. Se pare că scorţişoara încetineşte rata de trecere a mâncării din stomac în intestine, spune dr. Joanna Hlebowicz. (L.S.)
Adăugarea de scorţişoară pe desert poate tempera creşterea nivelului zahărului în sânge care urmează după o „tratare” dulce, sugerează un nou studiu.
Cercetătorii de la Universitatea Malmo din Suedia au constatat că adăugarea unei cantităţi puţin mai mari decât o linguriţă pentru ceai de scorţişoară peste un bol de budincă de orez scade glicemia după masă.Studiul a fost efectuat pe un grup de voluntari sănătoşi.
Medicii avertizează, însă, că este prea devreme pentru a prescrie scorţişoara ca terapie pentru diabet. Se pare că scorţişoara încetineşte rata de trecere a mâncării din stomac în intestine, spune dr. Joanna Hlebowicz. (L.S.)