Rata somajului la nivelul judetului Arad a inregistrat cea mai mica valoare in lunile aprilie si mai a acestui an. Acest fapt se datoreaza, in primul rand, companiilor romanesti sau straine care si-au deschis fabrici sau puncte de lucru in judet.
Astfel, din evidentele Agentiei Judetene de Ocupare a Fortei de Munca reiese ca luna trecuta au fost inregistrati un numar de doar 5.765 de persoane care nu au un loc de munca.
„Desi inregistram o rata scazuta a somajului, la o scurta analiza sub aspectul fortei de munca, judetul se caracterizeaza prin coexistenta fenomenelor aparent contradictorii de somaj, respectiv excedent de forta de munca necalificata, cu studii incomplete si cerere de forta de munca specializata, in domenii care nu sunt pe piata muncii.
Una dintre cauzele identificate ca fiind responsabila de acest fenomen este neconcordanta intre cerintele specifice ale angajatorilor si nivelul de calificare a fortei de munca, ca rezultat al faptului ca oferta educationala nu este adaptata nevoilor de calificare, mai ales in perspectiva, explicabila, in parte, prin dinamica deosebita din zona economicului si a imposibilitatii de a avea o
imagine foarte exacta a investitiilor in zona, pe durata unui ciclu educational complet, care sa permita o orientare scolara in conformitate cu nevoile viitoare", a afirmat, pentru presa locala, unul dintre reprezentantii AJOFM, Alexandra Duckadam. Rata somajului la nivelul judetului Arad a inregistrat cea mai mica valoare in lunile aprilie si mai a acestui an. Acest fapt se datoreaza, in primul rand, companiilor romanesti sau straine care si-au deschis fabrici sau puncte de lucru in judet.
Astfel, din evidentele Agentiei Judetene de Ocupare a Fortei de Munca reiese ca luna trecuta au fost inregistrati un numar de doar 5.765 de persoane care nu au un loc de munca.
„Des