Tot mai mulţi oameni din Slatina care au carduri la Banca Comercială Română se plâng că
le-au dispărut banii de pe card în ultima lună.
OLT. BCR este asaltată cu telefoane de posesorii de bani în format electronic, atât de cei păgubiţi, cât şi alţi clienţi care se trezesc cu cardurile blocate sau care nu pot să scoată bani de la bancomate.
Conducerea BCR a confirmat că au avut loc asemenea evenimente, dar s-a ferit să facă declaraţii oficiale. Că toate sistemele informatice sunt supuse tentativelor de spargere nu mai este deloc un secret. Grupurile organizate de hackeri sau doar „piraţi“ solitari au încercat să facă bani mulţi dintr-un click. Sistemele informatice sunt vulnerabile, iar ingeniozitatea infractorilor este copleşitoare.
Păgubiţii trebuie să se adreseze băncii când constată că au cardurile goale. Tot conducerea BCR a insistat că poliţia a fost sesizată de la nivel central şi că păgubiţii vor primi banii înapoi până la ultimul leuţ. Este cert că pagubele sunt acoperite de bancă, de furnizorul de soft, de regulă de cei vinovaţi pentru vulnerabilitate.
Cazul furturilor de bani de pe cardurile BCR a ajuns la Inspectoratul Poliţiei Judeţene Olt, mai exact pe masa lui Dumitru Dumitru, de la Crimă Organizată. Şeful serviciului a refuzat să declare ceva despre acest subiect. El a scos totuşi la înaintare purtătorul de cuvânt, care a spus că solicitarea băncii a fost primită şi că au început cercetările. Informaţii cu privire la sumele furate sau la existenţa suspecţilor au fost refuzate opiniei publice pentru simplul motiv că deocamdată „cazul este în lucru“. Tot mai mulţi oameni din Slatina care au carduri la Banca Comercială Română se plâng că
le-au dispărut banii de pe card în ultima lună.
OLT. BCR este asaltată cu telefoane de posesorii de bani în format electronic, atât de cei păgubiţi, cât şi alţi clienţ