Procurorii de la Crimă Organizată au depistat o grupare specializată în operaţiuni financiare frauduloase prin internet. Firul afacerii a pornit de la o sesizare a unei instituţii bancare, care a reclamat faptul că la o societate comercială din Craiova (care are încheiată o convenţie de acceptare a plăţilor prin carduri bancare) au fost folosite pentru cumpărarea de produse electronice carduri emise de bănci din străinătate. Tranzacţiile au fost declarate frauduloase de către băncile emitente şi/sau refuzate la plată de către acestea. Prejudiciul în acest caz este până acum, potrivit procurorilor, de 47.594,91 RON.
Anchetatorii au stabilit că cea mai mare parte a tranzacţiilor frauduloase a fost efectuată de către persoane din Bucureşti care - în momentul în care comandau produsele electronice on-line pe site-ul societăţii - furnizau date de identitate şi adrese de livrare false, menţionând însă numerele de telefon la care puteau fi contactate. Din datele existente la dosar rezultă că persoanele respective urmau să primească la data de 28 iunie 2007 încă trei colete comandate la aceeaşi societate, prin acelaşi mod de operare (folosind fără drept datele care permit utilizarea cardurilor, date de identitate şi adrese de livrare false), în cuantum de 4.680 RON.
Imediat după intrarea în posesia coletelor, anchetatorii au surprins în flagrant trei persoane, din cercetări rezultând că doi dintre membrii reţelei au făcut comenzile pentru coletele respective, folosind fără drept, în acest scop, datele care permiteau utilizarea cardurilor. De asemenea, s-a evidenţiat faptul că IP-urile calculatoarelor de pe care au fost făcute comenzile de produse „au fost ascunse” prin folosirea unui proxy server (care localizează calculatorul în SUA).
Până la acest stadiu al urmăririi penale s-a stabilit cu certitudine că, în perioada mai – iunie 2007, cele două persoane