La aşa o zăpuşeală care ne împresoară şi ne topeşte din picioare, numai o minune ne mai poate salva: marea! Iată trei oferte răcoritoare, alese pe sprânceană şi în funcţie de buzunar: Eforie Nord, Albena şi Gran Canaria.
Primul stabiliment de pe litoralul românesc de băi cu nămol a fost înfiinţat în 1901, la Eforie Nord. Situată la 14 km sud de Constanţa, între mare şi lacul Techirghiol, staţiunea Eforie Nord îmbină turismul recreativ cu cel balnear, fiind renumită în toată Europa pentru tratamentele cu factorii naturali. Staţiunea dispune de două baze de tratament, una conectată la reţeaua de hoteluri: Steaua de mare, Delfinul, Meduza, iar cealaltă la clinica de 120 de locuri a Institutului de Balneofizioterapie şi Recuperare Medicală. Bazele de tratament funcţionează tot anul, spaţiile de cazare fiind încălzite în timpul sezonului rece. Dotate cu diverse instalaţii: pentru băi calde (cu apă sărată concentrată provenită din lacul Techirghiol), pentru împachetări calde cu nămol, pentru tratamente ginecologice, aerosoli, kinetoterapie, saună şi gimnastică medicală, cele două baze de tratament fac minuni în cazul mai multor tipuri de afecţiuni: reumatice, dermatologice, locomotorii, respiratorii, ginecologice etc.
Supranumită şi „staţiunea copiilor “, Eforie Nord are o plajă excelentă (cu o trecere lentă în apă), dar şi foarte multe spectacole şi magazine pentru copii. Este cunoscută ca o staţiune pentru familii.
Pentru cei care au încredere în particulari, în Eforie Nord se găsesc camere (cu două paturi) la preţul de 500-600.000 de lei vechi. Gazdele pun la dispoziţia turiştilor terasă, frigider, aragaz, ba chiar şi seif pentru siguranţa valorilor personale.
În ceea ce priveşte cazarea la hoteluri, aceasta variază în funcţie de stele şi perioadă. Hotelul Panoramic, de trei stele, oferă în luna iunie sejururi de şase zile în camere dubl