Ultima zi a actualei sesiuni parlamentare - sesiune istorica, in felul ei, prin decizia isterica de suspendare fara temei a presedintelui Romaniei - s-a dovedit cea mai aglomerata. Parlamentarii au amanat, precum elevii chiulangii si lenesi, pentru ultima clipa toate materiile restante: vreo doua motiuni, legea pensiilor, votarea presedintelui TVR si a celorlalti doi membri ai C.A.
al TVR pe care-i separasera de plutonul favoritilor - plus presedintele CNA unde PSD, care a vrut sa-i pacaleasca pe liberali luand (dupa TVR) si sefia CNA, a trebuit sa respecte imparteala initiala lasand-o PNL.
Cum motiunile ridicau numai probleme financiare, interesul s-a mutat pe legea pensiilor care, impusa de PSD, a fost preluata, votata si transformata de premierul Tariceanu intr-un succes al Guvernului.
De bine ce declarase initial ca marirea punctului de pensie si dublarea pensiilor agricole sunt imposibile, premierul a explicat la TVR ca "dupa sapte ani de cresteri economice record ne putem permite sa redresam situatia pensionarilor" intrucat "economia ne permite" iar "eu nu fac niciun gest care sa pericliteze bugetul".
Mai, sa fie! Daca-i asa, de ce premierul n-a anuntat marirea pensiilor inaintea PSD? Si de ce a declarat initial ca este imposibila? Problema resurselor financiare este insa mai complicata: s-a dovedit ca desi avem venituri mari dintr-o crestere economica record, premierul a recurs si "la alte masuri care ating latura de solidaritate", respectiv "vom introduce o contributie mai mare pentru fondul de pensii la cei care au salarii mari, peste cinci salarii medii".
Adica-i taxeaza pe cei care muncesc mai mult si castiga mai bine! Penibil pentru un liberal! Cum vine asta? La plata suntem solidari, la castiguri solitari? Daca voiau bani in plus, n-aveau decat sa-i ia din bugetul gri, acela din care s-au platit